Onze clienten aan het woord

27/05/2020

Onze cliënten Chantal en Ewald Konnewitz delen hun ervaring. Ze zijn na vele omzwervingen binnen de hulpverlening uiteindelijk in contact gekomen met Nathalie Konings van Samen Vooruit.

In eerste instantie was de hulpvraag gericht op Chantal die door bepaalde beperkingen begeleiding nodig had op het gebied van zelfredzaamheid. Ze wilde graag zelfstandig wonen en dit kon enkel gerealiseerd worden wanneer ze daarbij hulp zou aanvaarden. Chantal had een vriend die ook een beperking heeft. Dit maakte de uitdaging nog groter, maar beiden waren vastbesloten om te gaan samenwonen. Aanvankelijk stonden de instanties daar sceptisch tegenover en wilden ze aansturen op begeleid wonen of een verblijf in een leefgroep.

Samen Vooruit heeft beiden begeleid gedurende het hele traject van samenwonen tot en met de bruiloft. Wat door velen voor onmogelijk werd gehouden, hebben beide kanjers tot een succesverhaal weten te maken. Chantal en Ewald geven aan dat het succes vooral zit in de eerlijkheid, oprechtheid, openheid én het vertrouwen dat zij hebben gevonden bij Samen Vooruit. Natuurlijk was het niet altijd even makkelijk maar de hobbels op hun pad wisten ze altijd weer samen met Samen Vooruit op te lossen en te nemen. Ook na de genomen drempels waren ze altijd weer blij dat het hen toch weer gelukt was.

Samen Vooruit bood hulp door zaken voor ze na te vragen en of te regelen, maar het belangrijkste van dit succesverhaal was dat beiden er actief bij werden betrokken en ze niet enkel aan de zijlijn stonden toe te kijken hoe het voor ze geregeld werd. Door ze te betrekken bij het proces kregen ze een beter inzicht en steeds meer zelfvertrouwen, bovendien voelden ze zich daardoor zelfstandiger.

Chantal en Ewald geven aan heftige tijden te hebben gekend maar mede door de stabiele factor van Samen Vooruit zijn ze er iedere keer sterker uit gekomen. Trots zijn wij dan ook op deze toppers want met steun en begeleiding draaien ze volwaardig en zelfstandig mee in de samenleving.

 

Samen Vooruit: “We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen!”

FBCEIMG_1800